Πώς να διαλέξω γυαλιά ηλίου που να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου μου;


Επειδή το καλοκαιράκι είναι ήδη εδώ, μία από τις πιο “επίκαιρες” αγορές που μπορείς να κάνεις, είναι να αγοράσεις γυαλιά ηλίου. Στην αγορά υπάρχει, ασφαλώς, υπέρ-πληθώρα επιλογών! Το θέμα όμως είναι να διαλέξεις εκείνα τα γυαλιά ηλίου που να ταιριάζουν με το σχήμα του προσώπου σου, ώστε να αναδεικνύουν καλύτερα τα χαρακτηριστικά σου!

Δες στην εικόνα που ακολουθεί ποια είναι τα πιθανά σχήματα προσώπου, ώστε να επαληθεύσεις το δικό σου:
Δες στη συνέχεια τη λίστα με τα ενδεικνυόμενα γυαλιά ηλίου, ανάλογα με το κάθε σχήμα προσώπου:
Οβάλ σχήμα: Αν το σχήμα του προσώπου σου είναι οβάλ, τότε ανήκεις στους τυχερούς, μιας και σου ταιριάζουν τα περισσότερα είδη γυαλιών ηλίου. Επομένως, δοκίμασε όσα περισσότερα ζευγάρια θες, και το σίγουρο είναι ότι θα βρεθείς αντιμέτωπος με μια ποικιλία επιλογών που να σου ταιριάζουν.

Μακρόστενο σχήμα: Σου ταιριάζουν περισσότερο οι στρογγυλοί, σε σχήμα, σκελετοί. Ιδανικά, μάλιστα, τα γυαλιά εκείνα που έχουν βραχίονες σε έντονα χρώματα, προκειμένου να δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους. Καλό είναι, επίσης, οι φακοί να έχουν μεγάλο πλάτος και βάθος έτσι ώστε το πρόσωπο σου να φαίνεται πιο ισορροπημένο. Τέλος καλύτερα να έχουν λεπτή γέφυρα, για να μην τονίζουν τη μύτη σου.

Τετράγωνο σχήμα: Τα γυαλιά με στρογγυλούς φακούς ενδείκνυνται γι’ αυτό το σχήμα προσώπου. Επίσης καλύτερα να αποφεύγεις τους λεπτούς, ή τους μακρόστενους σκελετούς, μιας και δεν ταιριάζουν καθόλου στο συγκεκριμένο σχήμα προσώπου.

Τριγωνικό σχήμα: Πρόκειται δηλαδή για την περίπτωση που κάποιος έχει πλατύ μέτωπο, και στενό σαγόνι. Έχοντας ως απώτερο στόχο σου το να φανεί πιο συμμετρικό το πρόσωπό σου, καλό είναι να επιλέξεις γυαλιά ηλίου που να προσθέτουν πλάτος στα μάτια σου, δηλαδή ο σκελετός τους να είναι ίσιος στο επάνω μέρος.

Στρογγυλό σχήμα: Για να επιτύχεις το αισθητικό αποτέλεσμα ενός μακρύτερου προσώπου, καλύτερα να επιλέξεις έναν σκελετό σε γεωμετρικό σχήμα, και με έντονες γωνίες.


Σχήμα Διαμάντι: Πρόκειται για το πρόσωπο με τα έντονα ζυγωματικά, και με μάγουλα. Οι οβάλ φακοί επαφής είναι η ιδανική επιλογή. Προτίμησε ο σκελετός σου να έχει έντονες γραμμές πάνω από τα φρύδια ώστε να καταφέρεις να τονίσεις τα μάτια σου, και παράλληλα να μειώσεις την οπτική “ένταση” που προσδίδουν τα μάγουλά σου.

Τέλος μερικά χρήσιμα tips:
 To μαύρο χρώμα στα γυαλιά ηλίου, μπορεί να σου φαίνεται μια “safe” και διαχρονική επιλογή, στην πραγματικότητα όμως δεν ταιριάζει σε όλους, καθώς μπορεί να σου αγριεύει κάπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, κι αυτό δεν το θες. Καλύτερα επέλεξε τα σε σκούρο μπλε, ή σε σκούρο καφέ χρώμα, αν θες μια all time classic επιλογή, που όμως να μην “σκληραίνει” τα χαρακτηριστικά σου.
 Ιδανικά, δοκίμασε αρκετά ζευγάρια, μέχρι να καταλήξεις σε ένα, γιατί αποτελεί αγορά που έχει ένα άλφα οικονομικό κόστος, κι επομένως θες να είναι και σωστή, δηλαδή να σε κολακεύει.
 Προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από την κάθε τρέχουσα μόδα, μιας κι επειδή κάτι είναι στη μόδα, δεν σημαίνει ότι θα σου ταιριάζει κιόλας.
 Το λευκό χρώμα στα γυαλιά ηλίου και η ταρταρούγα, αποτελούν διαχρονικά στιλάτες επιλογές, όσον αφορά τα γυναικεία γυαλιά ηλίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα γενιά γυαλιών οράσεως με εξαιρετικά λεπτό Clip-On